Kulinarički Kafe
Audio file
Dobar tek!
Stopili smo v čas, ko je povsod po Jugoslaviji hrana dobila skoraj ceremonialno vlogo. V kuhinjah je bilo živahno, štedilniki so delali na polno, gospodinje pa so znale že po vonju prepoznati, ali bo leto dobro ali pa »bo treba še malo paziti«. Praznični čas je bil razlog, da so ljudje za trenutek odložili skrbi, se skupaj usedli za mizo, ki je združevala.
Midve danes sicer ne bova delili prazničnih receptov, se bova pa povsem posvetili hrani. Začeli bomo s skromno predjedjo in si pogledali, kaj smo v Ljubljani včasih jedli, nato pa nadaljujemo do končne pojedine in razvrata, ko bomo pogledali Titu v krožnik.
- Bisera Veletanlić - Ručak za dvoje
- Branko Milićević – Krompir
- Zdenka Vučković - Pođimo Požnjeti Žito
- Kvartet 4M - Zelena Polja
- Dušan Dančuo - Kad Sam Bio Mlađan Lovac
- Vrijeme i Zemlja - Tvoja Majka Sjajno Kuha
- Bijelo dugme - Pjesma o mlijeku
- Džentlmeni - Slatko (Sweets For My Sweet)
- Mladi Levi - Ostro Kakor Nož (Blesna Kako Nož)
- Cheri - Italijanski restoran
- Nenad Vilović i Grupa ST - Zabranjeno voce
- Mirzino jato - Šećer i med
- Elvira Voća - Samokontrola
- Zana - Doručak u krevetu
- Djino Banana - Berači malina
- Oliver Mandić I Marina Perazić - Mandarina I Banana
- Rezonansa - Konobari I Kuhari
- Matija Cerar - Kuharckov Twist
- Arsen Dedić - Pravilna ishrana
- Ančica Koprek - Mamica Su Štrukle Pekli
- Zerina - Dodji opet na kolače
Avtorji del
Dodaj komentar
Komentiraj